ترموستات آنالوگ
یکی از پرکاربردترین ابزار کنترل سیستم گرمایشی و سرمایشی ساختمان ها، سازه ها، سیستم های تهویه محیط ترموستات ها می باشند. ترموستات آنالوگ یکی از قدیمی ترین نوع ترموستات ها می باشد که برای اندازه گیری دما از سنسورهای مکانیکی استفاده می کند.
بیشترین استفاده از ترموستات آنالوگ دما برای تنظیم دمای آب گرم رادیاتورها از طریق تغییر جریان استفاده می شدند.
کاربرد ترموستات آنالوگ صنعتی
اصلی و مهمترین نکات انتخاب ترموستات آنالوگ صنعتی توجه به نوع عملکرد و نیازهای مد نطر از آن ترموستات را مشخص کنید. با توجه به نیاز خود و انتخاب یک ترموستات مکانیکی کارآمد، می توانید میزان خطاها و انحرافات کمتری در حین استفاده از آن را تجربه کنید.
ابزار کنترل سیستم گرمایشی و سرمایشی یا همان ترموستات های مکانیکی (آنالوگ)، در محیط های مختلفی مانند هتل ها، ساختمان های مسکونی، تجاری، ادارات و سایر مکان ها بدلیل صرفه جویی در مصرف انرژی به وسیله ی ممانعت از کارکرد بلااستفاده سایر سیستم های نا کارآمد گرمایشی و سرمایشی می شود.
انواع ترموستات
1- ترموستات آنالوگ (مکانیکی)
به دستگاهی که کنترل و تشخیص دما را به صورت مکانیکی انجام می دهد، گفته می شود.
2- ترموستات دیجیتال (الکترونیکی)
دستگاهی است که شامل صفحه نمایش دیجیتال و با کمک نیروی برق می توان تشخیص دما و کنترل آن را به دست گرفت.
انواع ترموستات مکانیکی صنعتی :
1- مکانیکی بی متال
به سیستم هایی که در زمان های گذشته از ترموستات بی متال برای تنظیم و تغییر دمای سیستم های آب داخلی و بخار مرکزی استفاده می شد، می توان نام برد.
در گذشته از این ترموستات های مکانیکی صنعتی برای تنظیم دمای آب گرم رایاتور یا بخار از طریق جریان آن استفاده می کردند ولی امروزه در رادیاتورها شیر ترموستاتیک وجود دارد که همان کار را انجام می دهد.
2- با سنسور مکانیکی
زمانی که دمای سنسور بالا می رود، از این نوع ترموستات استفاده می شود. بدلیل ورود مایع از طریق لوله مویین به داخل دیافراگم، باعث ایجاد انبساط کاری می شود.
در اثر این انبساط کاری، کلید فنری فعال می شود و می تواند مدار را قطع و وصل کند. ولی در ترموستات های بی متال انبساط فلزی اتفاق می افتد که همزمان با انبساط فلز، کلید فنری فعال می شود و مدار را قطع و وصل می کند.
3- ترموستات مکانیکی یا آنالوگ (الکترومکانیکی)
برای قطع و وصل کردن مدار الکتریکی در ترموستات های آنالوگ صنعتی فرآیندی رخ می دهد که از طریق فرمان حسگر حرارتی، توسط یک سری رابط مکانیکی به میرو سوئیچ انجام می شود. مهمترین مزیت ترموستات الکترومکانیکی استفاده طولانی مدت از آن در سیستم می باشد.
دارای دو نوع حسگر بوده که یکی از آن ها توسط انبساط فلز با کلید فنری و دیگری با انبساط مایع عمل می کنند.
حسگرهای دمایی انبساط فلز با نام بی متال شناخته می شوند و حسگرهای مایع شامل دیافراگ، لوله مویین و سنسور یا حسگر می باشند.
مزایای ترموستات آنالوگ
مهمترین مزیت ترموستات های مکانیکی، کنترل و متعادل سازی دمای محیط در سیستم های گرمایشی و سرمایشی است.
بیشترین استفاده از این نوع ترموستات ها در خانه های قدیمی است. چرا که آن ها را می توان در هر جایی از منزل قرار داده و مردم می توانستند سال های زیادی از این نوع ترموستات استفاده کنند؛ تا در محیطی آرام و دارای دمایی متعادل زندگی کنند.
معایت استفاده از ترموستات مکانیکی
استفاده از این ترموستات باعث صرف هزینه بسیار زیادی در رابطه با مصرف انرژی می شد که روی چندان خوشایندی ندارد. بدلیل اینکه مصرف کنندگان هنگام خروج از خانه خود فراموش می کردند آن را خاموش کنند و هزینه بسیاری زیادی را بابت تایمی که از آن استفاده نمی کردند، را می پرداختند.
با پیشرفت تکنولوژی و به وجود آمدن ترموستات های دیجیتال سرمایشی و گرمایشی، دستگاه های آنالوگ قدیمی نتوانستند امکانات و کاهش هزینه های ترموستات های دیجیتال را پوشش بدهند و از بازار مصرفی کنار گداشته شدند.
خرید ترموستات آنالوگ
جهت مشاوره و خرید ترموستات آنالوگ با گروه صنعتی پادکوپل تماس بگیرید. این گروه صنعتی تولید کننده انواع ترموستات ، ترموکوپل ، سنسور دما ، المنت ، جرقه زن و لول سوئیچ می باشد.
خرید محصول