ترموستات دیجیتال
ترموستات دیجیتال به دستگاهی گفته می شود که به طور اتوماتیک برای تنظیم دما معمولاً در محیط های بسته، به دستگاه های سردساز یا گرم ساز متصل می شود.
با قطع و وصلی دستگاه، محیط مد نظر را در دمای تنظیم شده ثابت نگه می دارد. امروزه استفاده از تجهیزات هوشمند و دیجیتال به دلیل داشتن امکانات و عملکرد مناسبی که به ما می دهد، بسیار همه گیر شده است.
یکی از این تجهیزات، ترموستات دیجیتال صنعتی است که در بیشتر مرغداری ها، کوره های صنعتی، گلخانه ها، سردخانه ها به طور گسترده ای استفاده می شود.
بخش های اصلی ترموستات دیجیتال
ترموستات حرارتی دیجیتال هوشمند از دو بخش اصلی ورودی و خروجی تشکیل شده است. هر کدام شامل بخش های دیگری هستند که در ادامه با آن ها آشنا می شوید:
بخش ورودی :
مهم ترین و اولین بخش ترموستات یا کنترل کننده ورودی آن می باشد. از ورودی ها برای اندازه گیری یک متغیر از فرآیند استفاده می شود.
این متغیر در کنترل کننده های حرارتی همان دما را بر عهده دارند و شامل دو سنسور می باشند.
سنسور RTD :
سنسور ترموکوپل :
بخش خروجی :
ترموستات دیجیتال دارای سه خروجی هستند که وظایف مهم و خاصی بر عهده دارند.
اولین وظیفه ی این نوع ترموستات ها خاموش و روشن کردن تجهیزات گرمایشی، سرمایشی و کنترل آن می باشد.
دومین وظیفه ترموستات الکترونیکی دما صدور سیگنال های هشدار است. زمانیکه دما از محدوده ی مد نظر خارج می شود، ترموستات سیگنال هشدار را صادر می کند تا مشکل را به کاربر مربوطه اعلام کند.
در آخر، دارای خروجی های مختلفی هستند که شامل رله ssr، آنالوگ و جامد است و که هر یک از این خروجی ها وظیفه خاص خود را در کنترل دما و تجهیزات گرمایشی و سرمایشی را دارند.
کاربردهای استفاده از ترموستات دیجیتال صنعتی
ترموستات حرارتی دیجیتال با داشتن کاربردهای فراوان و قابلیت برنامه ریزی مزیت های بسیاری را برای کاربران فراهم می سازد و به همین دلیل متقاضیان زیادی را جذب می کند. مهم ترین و محبوب ترین مزیت آن قابلیت تنظیم دما به صورت اتوماتیک می باشد.
برای مثال می توان گفت در فصل تابستان، دمای ترموستات را طوری تنظیم کرد که در طول روز چند درجه افزایش پیدا کند تا در مصرف انرژی صرفه جویی شود.
با تنظیم درست و مناسب دما در محیط، می توان از اتلاف انرژی حاصل از تغییرات دما را کاهش داد.
برنامه ریزی هوشمند این روند توسط ترموستات های دیجیتال ( اعم از برند خوبی مانند پادکوپل ) به صورت اتوماتیک و خودکار انجام شده و به کاربر امکان صرفه جویی قابل توجهی در مصرف هزینه های انرژی می دهد.
مزیت های ترموستات های دیجیتال :
- ایمنی را افزایش می دهد.
- دارای قابلیت کنترل و دسترسی از راه دور را دارد.
- عامل حفاظت از محیط زیست می شود.
- قابلیت تنظیم اتومات دمای محیط را دارند.
- صرفه جویی در مصرفه انرژی به دلیل ذخیره سازی انرژی را دارا هستند.
- با کمک این دستگاه می توان دمای محیط گلخانه ها، مرغداری ها و سردخانه ها را در هر زمانی اندازه گیری نمود.
- در انواع ترموستات های دیجیتال می توان یک برنامه هفتگی برای آن ها تنظیم کرد.
- این محصول دارای یک الگوریتم تطبیقی است، به طور مثال می توان طوری تنظیم کرد که هر روز عصر دمای محیط روی 24 درجه تنظیم باشد.
فاکتورهای مهم در انتخاب ترموستات دیجیتال :
داشتن دانش درست از کیفیت و دوام ساخت، دقت دمایی، کنترل و نظارت از راه دور و غیره برای انتخاب ترموستات دیجیتال خوب باید به آن توجه کرد. در ادامه به طور کامل موارد مهم شرح داده شده است:
کیفیت و دوام ساخت :
در محیط های صنعتی با توجه به این موضوع که میزان گرما بالاست معمولاً از ترموستات های دیجیتال نیز استفاده می شوند.
به همین علت بدنه ی این نوع ترموستات ها می بایست مقاوم و مستحکم باشند تا در اثر عوامل بیرونی به آن ها آسیبی وارد نشود. قبل از اقدام به خرید ترموستات حرارتی دیجیتال به جنس بدنه ی آن توجه نمایید.
دقت دمایی :
در محیط های صنعتی و هم در محیط های خانگی کنترل دقیق دما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این نکته در محیط های صنعتی کاربرد بیشتری دارد.
ترموستات حرارتی الکترونیک باید دارای کنترل و سنجش دقیق دما باشد تا بتواند جزو انتخاب های مناسب برای خرید متقاضیان باشد.
سازگاری :
با توجه به ولتاژ مورد نیاز و نوع عناصر گرمایشی استفاده شده، شما باید اطمینان داشته باشید که ترموستاتی که انتخاب و خریداری کردید، با تجهیزات گرمایشی که دارید سازگاری کامل داشته باشد.
قابلیت برنامه ریزی :
برای محیط های صنعتی و محیط های خانگی، قابلیت برنامه ریزی یک ترموستات دیجیتال بسیار حائز اهمیت است.
با این ویژگی، کاربر می تواند دماهای مختلفی را با توجه به شرایط متفاوت تعریف کند و در مصرف ترموستات خود بهینه سازی کند.
بهره وری انرژی :
میزان هزینه های انرژی در محیط های صنعتی و خانگی بسیار پر هزینه هستند.
ترموستات درست، کاربردی و کم مصرف ( پادکوپل ) می تواند با روشن و خاموش شدن اتوماتیک تا میزان قابل توجهی در مصرف انرژی سیستم های گرمایشی و سرمایشی محیط های شما تاثیر گذار باشد و به کاهش هزینه های سرسام آور انرژی های مصرفیتان کمک کند.
کنترل و نظارت از راه دور :
عموماً در محیط های صعتی نیاز به کنترل از راه دور ترموستات های دیجیتال خود دارید.
برخی از مدل های هوشمند این نوع ترموستات ها، قابلیت کنترل از راه دور از طریق اپلیکیشن ها و برنامه های مختلف به شما را می دهد که می توانید آن ها را جداگانه تهیه نمایید.
مراحل نصب و نگهداری ترموستات های دیجیتال
با نحوه نصب و نگهداری درست ترموستات ها، می توانید روی ایمنی، طول عمر و عملکرد آن ها تاثیرگذار باشید. در مرحله ی اول می بایست محدوده دمای ترموستات خود را انتخاب کنید.
برای اطمینان از این موضوع، می توانید از کالیبراسیون دقیق و رعایت نکات ایمنی هنگام نصب استفاده نمایید و از خدمات یک تکنسین حرفه ای و ماهر نیز بهره مند شوید.
اگر می خواهید از تخریب ترموستات ها جلوگیری نمایید و از عملکرد درست و صحیح آن مطمئن بود، می بایست از آن به طور منظم نگهداری شود.
برای نگهداری باید به طور منظم و مرتب اقدام به خواندن ترموستات با دماسنج های کالیبره شده کرد و هنگام بروز اختلاف سریعاً ترموستات خود را کالیبره و یا تعویض کنید.
در آخر تلاش کنید، حسگرهای ترموستات خود را به طور منظم تمیز کنید و قطعات متحرک آن ها را روغن کاری کنید.
خرید ترموستات دیجیتال پادکوپل
ترموستات های دیجیتال بر اساس نوع کاربردشان و با توجه به سایر فاکتورهای موجود به انواع مختلفی دسته بندی می شوند.
پرکاربردترین نمونه ی آن ها ترموستات دیجیتال ( الکترونیکی )، ترموستات آنالوگ، قابل برنامه ریزی است.
مطالب مرتبط در این زمینه میتوان به ترمومتر، سنسور دما و ترموکوپل اشاره کرد. شما می توانید برای مشاوره و خرید با تماس با فروشگاه ما تماس حاصل نمائید.