سنسور دما محیطی

سنسور دما محیطی

سنسور دما محیطی

سنسور دما محیطی پادکوپل، مناسب نصب بر روی دیوار در فضاهای آزاد، دارای درجه حفاظت بالا در مقابل نفوذ آب و گرد و غبار و محیط‌ هایی که نیاز به حفاظت بالایی دارند می‌ باشد.

نکته قابل توجه در سنسور دماهای محیطی که به منظور سنجش دمای محیط به کار می روند، نباید در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار بگیرند.

به طور کلی سنسورهای دما، از سیستم های کنترل و اتوماسیون هواسازها و دستگاه های تهویه مطبوع جدایی ناپذیر می باشند.

سنسور دمای محیط

کاربرد سنسور دما محیطی

با خواندن مقدار دمای هوای محیط مورد نظر و ارسال آن به کنترلر، باعث ارسال سیگنال های اصلاح کننده کنترلی به محرک ها توسط کنترلر و یا PLC می شوند. گاهاً سنسور دمای محیطی صرفاً برای نمایش دمای نقطه مورد نظر به کار می رود.

ویژگی های سنسور دمای محیطی پادکوپل

مهمترین مزیت و ویژگی سنسور های دما با خروجی 20-4 میلی آمپر نسبت به سایر سنسورها مصونیت بیشتری در مقابل نویزهای الکترومغناطیسی و الکتریکی دارند.

با توجه به مزیت اصلی این سنسورها می بایست در هنگام استفاده از سنسورهای دمای محیطی، استفاده از کابل های شیلددار جهت حفاظت و اطمینان بیشتر را فراموش نکنید.

درجه حفاظت: IP55
ورودی کابل: گلند PG-9
جنس بدنه: پلیمر ضد شعله
جنس المنت سنسور: SS304
 
امکان اتصال این سنسور به PLC ها و کنترلرهایی که دارای ورودی آنالوگ 20-4 میلی آمپر می‌باشند، امکان‌پذیر است.
سنسور دما محیط

انواع سنسور دما محیطی

سنسور های دمای محیطی پادکوپل به دو نوع سنسور دمای محیطی و رطوبت محیطی تقسیم می شوند که هر کدام به دو مدل سنسور دمای تماسی و غیر تماسی دسته بندی می شوند.

سنسور دمای تماسی چیست؟

به سنسورهایی گفته می شود که با شیء ای که دمای آن را می خواهیم اندازه گیری کنیم، می بایست تماس فیزیکی داشته باشید و از آن برای تنظیم تغییرات دما نیز استفاده می شود.

سنسور دما و رطوبت محیطی غیر تماسی چیست؟

با اندازه‌گیری حرارت تابشی جسم و بدون تماس مستقیم، دمای آن را اندازه‌گیری می‌ کنند. از سنسور دمای غیر تماسی محیطی برای اندازه‌گیری دما با فاصله و معمولاً در محیط‌ های پر خطر استفاده می‌ شود.

انواع سنسور رطوبت و دمای محیط تماسی

  • RTD ها
  • ترموکوپل ها
  • ترمیستور ها
سنسور دمای محیطی

سنسور دمای محیطی RTD ها

RTD ها به دو سیم، سه سیم و چهار سیم دسته بندی می شوند. دسته دو سیم ها ارزانتر و دسته چهار سیم ها گرانتر هستند، که در بازار بدلیل مناسب بودن قیمت و کارایی سه سیم ها مصارف بیشتری در صنایع مختلف دارد.

این سنسورهای دمای محیط که یک کنترلر دمای محیطی با استفاده از مقاومت هستند. در این نوع سنسور ها از یک مقاومت متغیر با دما به کار می رود که می تواند با تغییر مقاومت به میزان تغییر دما رسید.

مقایسه سنسور های RTD با سنسورهای ترموکوپل:

سنسور های RTD از سنسور های ترموکوپل دقیق تر هستند و دارای دقتی در حدود 0.1 درجه سانتیگراد می باشند. زمان پاسخ گویی سریعتری دارند و سنسور های PT100، PT1000 و NTC از معروف ترین سنسور های دما RTD در بازار هستند.

سنسور دما و رطوبت محیطی

ترموکوپل ها

این سنسور ها، از دو سیم که از فلزات مختلفی هستند، ساخته شده اند که در دو نقطه به صورت الکتریکی به هم وصل می شوند.

ترموکوپل ها ولتاژهای غیر خطی هستند که زمانی برای کنترل دمای محیط و جبران دما استفاده می شوند و نیاز به تبدیل با جدول را دارند.

وسیع ترین محدوده ی دمای سنسور های ترموکوپل، از منفی 200 درجه سانتیگراد تا 150 درجه سانتیگراد کار می کنند.

ترانسمیتر رطوبت

ترمیستور ها

سنسور دمای محیطی ترمیستورها می توانند در ابعاد خیلی کوچک تولید شوند. آن ها از یک نوع سنسوری که دارای دو سیم هستند، تشکیل شده اند تا به یک مدار الکتریکی بتوانند، متصل شوند.

این نوع سنسور را با اندازه گیری تغییر مقاومت جریان الکتریکی اندازه گیری می کنند و به صورت PTC و NTC در دسترس عموم هستند و عموماً کم هزینه می باشند.

سنسور دما و رطوبت صنعتی

تفاوت سنسور دما محیطی با سنسور دما کانالی

وجه اشتراک سنسور دمای و رطوبت محیطی و سنسور دما و رطوبت کانالی در اندازه گیری دما می باشد ولی تفاوت هایی دارند که با توجه به نوع کاربرد انتخاب می شوند. در ادامه به تفاوت های این دو نوع سنسور می پردازیم:

نوع کاربرد سنسور ها:

سنسور های محیطی برای کنترل دما و رطوبت در محیط های خارجی و داخلی مانند ساختمان‌ها، اتاق‌ها، دستگاه‌های الکترونیکی و خودروها استفاده می‌ شوند.

اما سنسور های دما و رطوبت کانالی عمدتاً در سیستم‌ های خنک‌کننده، تهویه مطبوع، صنعتی و سیستم‌ های انتقال هوا استفاده می‌ شوند.

دقت اندازه‌گیری سنسورها:

سنسور کانالی معمولاً به دلیل قرار گرفتن در محیط کانالی دارای دقت بالاتری هستند. در سنسور های محیطی شرایط دما و رطوبت ممکن است، بیشتر تغییر کنند.

نحوه نصب و استفاده سنسور ها:

سنسور دما محیطی نسبت به سنسور دما کانالی راحتتر در محیط های خارجی یا داخلی نصب می شوند. بدلیل اینکه سنسورهای دما و رطوبت کانالی برای نصب در داخل کانال یا لوله طراحی شده اند و نیاز به اتصالات خاصی را دارند.

محدوده اندازه‌گیری سنسور ها:

سنسور های دمای کانالی برای اندازه گیری دما و رطوبت در داخل یک کانال معین مورد استفاده قرار می گیرد. به طور خاص برای کنترل و نظارت بر شرایط دما و رطوبت در سیستم های خنک کننده، سیستم های صنعتی و سیستم های تهویه مطبوع استفاده می شوند.

در صورتی که سنسور های دمای محیطی پادکوپل با داشتن محافظ با جنس پلیمر ضد آتش سوزی که بسیار با دوام هستند، محدوده دمای بیشتر و متفاوت تری را شامل می شوند.

سنسور دما محیطی پادکوپل

خرید سنسور دما محیطی

برای خرید سنسور دما محیطی با گروه صنعتی پادکوپل تماس بگیرید. این گروه صنعتی تولید کننده انواع ترموکوپل ، سنسور دما ، المنت ، لول سوئیچ و جرقه زن می باشد.

خرید محصول